Večeras je u Trebinju održana redovna godišnja skupština Udruženja djece poginulih boraca ,,Nasljeđe“.

Okupljeni su mogli čuti koji projekti su realizovani u protekloj 2017. godini, kao i šta je sve planirano za 2018. godinu.

Realizovali smo mnoge projekte, a i pokretači smo mnogih inicijativa, od kojih se mogu izdvojiti inicijativa za pokretanje humanitarnog broja u M-telu za našu sugrađanku Sofiju Radovanović, inicijativa da most na trebinjskoj zaobilaznici ponese ime srpskih boraca, inicijativa da se jedna ulica u Trebinju zove po Spomenku Gostiću, ali i mnoge druge rekao je predsjednik Udruženja Saša Pešikan.

Jedan od projekata na koje je ovo Udruženje posebno ponosno je organizovanje Svečane akademije za Dan vojske RS, koja je organizovana prvi put poslije 25 godina, a ističu i da su oni inicijatori obnove Hrama Svetog cara Lazara, smještenog na lokalitetu bivše kasarne „Vojvoda Luka Vukalović“ u Trebinju.

Za 2018. godinu planirani su pohađanje seminara i prenošenje znanja na temu Odbrambeno-otadžbinsog rata, promocija kroz medije, proširenje članstva, organizovanje kampanje o herojima RS, izrada monografije poginulih boraca, organizovanje Vidovdanskih svečanosti, i brojne druge aktivnosti.

Kao tri goruća problema, koja će Udruženje rješavati u ovoj godini, predsjednik Udruženja Pešikan istakao je zapošljavanje djece poginulih boraca, njihovo stambeno zbrinjavanje i donošenje novog Zakona o borcima, porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima.

 

I.D. / Hercegovina Promo, februar 2018.