У Требињу је синоћ на Стадиону малих спортова „Александар Маслеша“ одржан Други међународни бокс турнир „Требиње 2016“, који је окупио такмичаре из пет земаља БиХ, Хрватске, Црне Горе, Србије и Румуније.

И поред кише која је повремено падала љубитељи овог спорта, уживали су у спектаклу који су им кроз девет борби приредили учесници. За најбољег такмичара турнира поглашен је Војин Вујошевић из Србије, Никола Пухало је најбољи домаћи такмичар, док је Стефан Марковић најбољи борац турнира.
boks-trebinje-718x446
Отварајући турнир, представник Министарства породице, омладине и спорта Драган Вуковић је нагласио да је овај ресор препознао значај манифестације и уврстио је у званични календар манифестација од значаја за РС.

Према ријечима директора боксерског савеза БиХ Миленка Томића није случајно што се овај турнир одржава управо у Требињу, јер су они мишљења да Требиње може организовати много значајнији турнир и да се нада да ће овај ући у календар европске манифестације, те да ће сљедећих година у овај град доћи боксери из 30 држава свијета.

Професионалним борбама претходио је турнир за младе боксере из Републике Српске и БиХ.

Финансијску подршку турниру пружиле су „Хидроелектране на Требишњици“, док је спонзор турнира био „Свислајон Таково“ Требиње.

Аутор: П. М.

Извор: Дневни аваз

Save