Odbornici u Skupštini grada Trebinja i u 2018. godini odreći će se odborničkog dodatka, a sredstva ušteđena po ovom osnovu biće usmjerena za finansiranje pripravničkog i volonterskog staža mladim Trebinjcima.

Novom odlukom o odborničkom dodatku, pravo na mjesečnu naknadu i u 2018. godini imaće samo nezaposleni i penzioneri među odbornicima Skupštine grada Trebinje.Odbornička naknada iznosiće 50 odsto prosječne neto plate isplaćene u gradskoj administraciji.Niko od odbornika na današnjoj sjednici Skupštine grada nije bio protiv ove odluke, a jednoglasno je prihvaćen i zaključak o finansiranju pripravničkog i volonterskog staža koji je predložio DNS.
U nastavku zasjedanja, Skupština grada Trebinja donijela je odluku o načinu finansiranja izgradnje savremene atletske infrastrukture na stadionu FK Leotara, koji će uz tartan stazu imati i elemente i rekvizite za takmičenja u bacanju kladiva i kugle, te drugim atletskim dispiplinama, a planirano je fazno finansiranje ovog projekta u ukupnoj visini od 890.000 KM do kraja 2019. godine.
Donijeta je i odluka o prihvatanju granta Švedske razvojne agencije u visini od milion evra za rekonstrukciju prečistača otpadnih voda, te donacije vlade Srbije od pola miliona evra za izgradnju dječijeg vrtića u naselju Gorica.
HP / Srna / Foto: Grad Trebinje