Одборници у Скупштини града Требиња и у 2018. години одрећи ће се одборничког додатка, а средства уштеђена по овом основу биће усмјерена за финансирање приправничког и волонтерског стажа младим Требињцима.

Новом одлуком о одборничком додатку, право на мјесечну накнаду и у 2018. години имаће само незапослени и пензионери међу одборницима Скупштине града Требиње.Одборничка накнада износиће 50 одсто просјечне нето плате исплаћене у градској администрацији.Нико од одборника на данашњој сједници Скупштине града није био против ове одлуке, а једногласно је прихваћен и закључак о финансирању приправничког и волонтерског стажа који је предложио ДНС.
У наставку засједања, Скупштина града Требиња донијела је одлуку о начину финансирања изградње савремене атлетске инфраструктуре на стадиону ФК Леотара, који ће уз тартан стазу имати и елементе и реквизите за такмичења у бацању кладива и кугле, те другим атлетским диспиплинама, а планирано је фазно финансирање овог пројекта у укупној висини од 890.000 КМ до краја 2019. године.
Донијета је и одлука о прихватању гранта Шведске развојне агенције у висини од милион евра за реконструкцију пречистача отпадних вода, те донације владе Србије од пола милиона евра за изградњу дјечијег вртића у насељу Горица.
ХП / Срна / Фото: Град Требиње