У организацији Центра за социјални рад Требиње, поводом 1. октобра, Међународног дана старих особа и недјеље старих, у Дневном центру за старе особе одржана је пригодна свечаност.

Окупило се око 50 наших суграђана, који су активни и у дубокој старости. За свечаност приредили су и изложбу својих ручних радова, а како кажу – уз рад и дружење и старост је лакша.

Обиљежавање њиховог дана увеселили су игром чланови Ансамбла националних игара „Јован Дучић“ Требиње.

Пензионер Катица Пешић истиче да у Дневни центар за старе особе долази редовно и да јој та дружења пуно значе.

„Драго ми је што имамо прострије гдје можемо да се окупљамо и дружимо. У више наврата смо ишли и на путовања и то су незаборавни тренуци, који су увијек испуњени пјесмом и забавом“ истакла је Пешићева.

Мила Марић, дирекор Центра за социјални рад истакла је да су протеклих дана спровели бројне активности са старима.

„Организовали смо обилазак старих особа у домовима од стране наших запослених и корисника Дневног центра за старе, а и дружења дјеце из вртића и дјеце са посебним потребама са корисницима овог Центра“ наводи Марић.

Дневни центар за старе особе постоји осам година у Требињу, а окупља око педесет особа старије животне доби, углавном жена.

Поред овога организовано је дружење старих лица из Ластве, Петровог Поља и Требиња. Центар за социјални рад Требиње 30. септембра, организоваће бесплатну контролу крвног притиска и шећера у крви за старе.

Извор: Град Требиње