Učenici Centra srednjih škola i Srednje tehničke škole iz Trebinja obilježili su Međunarodni dan srednjoškolaca, podsjećajući se tako na praške studente i srednjoškolce koji su zbog protesta protiv nacističke okupacije, bez suđenja, strijeljani 1939. godine.

Savjet učenika Centra srednjih škola u Trebinju, organizovao je kviz znanja, gdje su učenici odgovarali na pitanja, prilagođenja njihovim znanjima,  obukavši bijele majice kako bi pokazali da su svi jednaki, bez obzira na neke druge faktore.

Naša škola tradicionalno obilježava Dan srednjoškolaca jer smo shvatili da smo mi, srednjoškolci, oni na kojima sve ostaje. Ne treba da se dijelimo nego da se ujedinimo i pokažemo da smo svi isti, da imamo ista prava, kao i da ne dozvoljavamo da nas dijele oni koji su iznad nas. Ove godine smo učenike okupili zanimljivim kvizom u kojem je uslijedila slatka nagrada, za one koji su tačno odgovorili na pitanje.“, ističe Nikolina Stojanović, predsjednica Savjeta učenika.

Ovaj važan dan je takođe obilježen i u JU Tehnička škola u Trebinju.

Dan srednjoškolaca je dokaz da niko i ništa ne može uništiti volju mladih. Ovo je samo jedna u nizu uspješno realizovanih aktivnosti srednjoškolaca u Trebinju. Mladi su resurs koji država treba da iskoristi, a ne problem koji treba rješavati.

 

 

 

 

 

HP, novembar 2019.