Djeci iz Udruženja porodica sa problemom steriliteta „Bebe“ iz Trebinja sinoć su podijeljeni novogodišnji paketići, koji su poklon „Krio-sejv“ vodeće evropske porodične banke matičnih ćelija.
Predstavnici ove kompanije obezbijedili su 48 paketića, koji je Djeda Mraz uručio mališanima Udruženja.

Predsjednik Udruženja Snežana Misita zahvalila je za poklon, ističući zadovoljstvo što je „Krio-sejv“ prepoznao značaj i rad Udruženja koje se godinama uspješno bori protiv steriliteta u Hercegovini.

Misita je podsjetila da je Udruženje „Bebe“ osnovano 2010. godine i da je tada imalo četiri bračna para, dok trenutno okuplja 150 porodica sa područja istočne Hercegovine.

„Otvorenim razgovorom porodica koje su prošle trnovit put i onih koji su riješili svoj životni problem, razbili smo tabu temu i počeli da pričamo o sve većem problemu – sterilitetu“, kaže Misita.

Ona je dodala da se Udruženje može pohvaliti da je kroz međusobnu saradnju kao i pomoć i intervenciju stručnih ljudi, prvenstveno ljekara, 48 porodica ostvarilo svoj željeni i dugo čekani cilj – potomstvo.

Izvršni direktor za operativne poslove „Krio-sejv“ Mirela Mitrović izrazila je zadovoljstvo što je mogla da simboličnim gestom usreći veliki broj mališana.

„Drago mi je što smo u odnosu na prošlu, ove godine morali da obezbijedimo veći broj paketića“, rekla je Mitrovićeva i podsjetila da ova kompanija provodi niz društveno-odgovornih projekata koji imaju za cilj povećanje svijesti o važnosti porodice i pohranjivanja matičnih ćelija.

Najmlađi član Udruženja je petomjesečna Marija iz Bileće.

Roditelji – članovi Udruženja kažu da im na putu do roditeljstva mnogo znači podrška udruženja i predsjednika Snežane Misite.

 Izvor: Srna, Foto: google.com