Iz Gradske uprave Trebinje saopšteno je da će se do kraja ove godine uvesti sprovesti Odluka o izmjeni odluke o bezbjednosti saobraćaja na području grada Trebinja, od 2. decembra ove godine, kojom u definisani uslovi pod kojima stanovnici Starog grada mogu dobiti dozvolu za kupovinu daljinskog upravljača za ulaz, odnosno izlaz iz kruga zidina Starog grada.

Kako je saopšteno, pravo na dobijanje dozvole za kupovinu daljinskog upravljača imaju stanovnici Starog grada koji:
– u vlasništvu imaju uslovnu garažu ili ograđeno dvorište minimalnih dimenzija 2,5 m širine h 5 m dužine, širinom vrata, odnosno kapije minimalno 2,5 m, sa prilagođenim pristupom i ulazom za motorna vozila.

Pozivaju se stanovnici Starog grada, koji ispunjavaju naprijed navedene uslove, da do 28. decembra ove godine, podnesu zahtjeve za dobijanje dozvole za kupovinu daljinskog upravljača.

Uz zahtjev je potrebno priložiti:
– Dokaz o vlasništvu nad uslovnom garažom, odnosno dvorištem (ZK izvadak i kopiju katastarskog plana, original ili ovjerene kopije);
– Potvrdu o prebivalištu ne stariju od 30 dana;
– Ovjerenu kopiju saobraćajne dozvole.

Zahtjeve dostaviti na sledeću adresu:
Grad Trebinje, Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove, Vuka Karadžića 2, 89 101 Trebinje.

Napominjemo da će se u skorijem periodu, klip na ulazu u Stari grad dekodirati, i neće se moći spustiti niti podići postojećim daljinskim upravljačem. Takođe će biti postavljen video nadzor, a svako lice koje nasilno pokuša spustiti ili oštetiti klip biće krivično gonjeno.

 

Izvor: Grad Trebinje