Knjiga „Drame“, čiji je autor ljekar trebinjske Bolnice Dragan Kovač, nedavno je izašla iz štampe, a sastavljena je od dvije cjelovečernje drame – „Izložba kliničkih slika“ i „Preobraženje“.

Ovo je sedma Kovačeva knjiga. Radnje se odvijaju početkom 2000. godina u Trebinju, a originalne fabule, prožete prepoznatljivim zapletima, humorom i ironijom kojima se doktor Kovač često služi, čine da se komadi čitaju sa velikim interesovanjem i u dahu.

Kovač je Srni rekao da je ponosan na podršku koju mu je u vidu recenzije pružio eminentni profesor dramaturgije sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Nenad Prokić.

– Iskreno se nadam da će za ove drame biti prostora i na „daskama koje život znače“ – rekao je Kovač i dodao da bi mu posebno drago bilo da se to dogodi u Trebinju.

Dragan Kovač, specijalista za urgentnu medicinu trebinjske Bolnice, književnim radom počeo se baviti prije šest godina, a do sada je napisao tri romana „Dnevnik nesna“, „Pismo papi“ i „Pogaženi testament“, kao i tri zbirke pripovjedaka „Izložba kliničkih slika“, „Epitaf“ i „Nepotpisane priče“.

Izvor: RTRS