Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo sutra će u susret Svjetskom danu knjige i autorskih prava, prvi put u Republici Srpskoj organizovati manifestaciju „Noć knjige“ u knjižarama u Istočnom Sarajevu, Banjaluci, Doboju, Bijeljini i Trebinju.
Knjižare Zavoda simbolično će otvoriti svoja vrata u 22.00 časa i biti na raspolaganju građanima do 1.00 čas poslije ponoći, a u svakoj od knjižara planirane su promocije i druženja autora sa čitaocima uz potpisivanja knjiga, saopšteno je danas iz Zavoda.

U Trebinju će premijerno biti predstavljena djela mladog autora Sergeja Mandića čiji je debitantski roman „Zbunjenost… ili bajka o ničemu posebnom“ izabran među pet najboljih iz Republike Srpske u prošloj godini. Mandić će u knjižari u Svetosavskoj ulici potpisivati ovaj roman za čitaoce.

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo već treću godinu 23. aprila obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava brojnim akcijama i popustima u njegovim knjižarama, a ove godine će to biti realizovano prema principu „na svaku kupljenu knjigu, kupac bira jednu na poklon iz fonda izdvojenih knjiga za nagrade“.

Izvor: Srna, Foto: google.com