Dvadesettrogodišnji Nikšićanin Miloš Mikić pobjednik je trke u Trebinju u takozvanom nebeskom trčanju od Arslanagića mosta do vrha Leotara, koja je prvi put organizovana u Republici Srpskoj.

 

 

 

Učesnici su trčali stazom dužom od pet kilometara, sa 960 metara vertikalne razlike od starta do cilja.

Mikić je, nakon takmičenja „Vertikalni kilometar–trka u kamenu, Trebinje 2016“, istakao da je prvi put učestvovao u ovakvoj ekstremnoj trci, te da je posljednji kilometar bio kao „trka do neba“.

– Zahvaljujem organizatorima koji su se potrudili da staza bude maksimalno obeležena, te što su angažovali veliki broj volentera koji su pomagali takmičarima na stazi – dodao je Mikić.

Pobednik u konkurenciji žena je tridesetsedmogodišnja Sanja Kavaz iz Istočnog Sarajeva koja se popela na Leotar za sat vremena i tridest sekundi.

sanja kavaz

Ona je istakla da je trka bila izazovna, ali teška.

– Trčanje je za mene velika strast i ljubav. Imamo prelepe planine, tako da ja za čas istrčim uz Trebević, popnem se grebenom na vrh i uživam u treningu – istakla je Kavazova koja je pobedila i na jučerašnjoj trci u Kotoru.

Među trebinjskim takmičarima najbolji je bio Radomir Milić koji je naveo da je važno da se mladi posvete sportu i zdravom životu.

Najstariji učesnik trke bio je član Planinarskog društva „Vučji zub“ iz Trebinja, sedamdesettrogodišnji Vojo Prelević.

Za trku na jedan kilometar visinske razlike prijavilo se 85 učesnika iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore.

Organizatori ekstremne trke su Planinarsko društvo „Vučji zub“ i „Skaj raning“ iz Srbije.

Izvor: Srna