Радови на обнови зграде Факултета за производњу и менаџмент у Требињу су у завршној фази. Вањски радови су у потпуности завршени, а при крају су и унутрашњи.

Осим ове, обнављају се и зграде Ликовне академије те Студентског центра, а све у склопу пројекта „Енергетска ефикасност“ који проводи Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС.

Према ријечима Душана Јокановића, декана ФПМ-а у Требињу, зграде које су обухваћене овим пројектом биле су у изузетно лошем стању, што и не чуди ако се узме у обзир чињеница да су изграђене почетком прошлог вијека.

– Након обнове ових зграда, енергетска уштеда требала би износити између 30 и 45 посто – истиче Јокановић, додајући да би ускоро  требао бити прикључен и нови систем гријања и хлађења, који се такођер ради и у згради Ликовне академије те у Студентском центру.

У оквиру пројекта, сва три објекта добит ће и нову ЛЕД расвјету.

Обнова објеката факултета и Студентског центра обрадовала је и студенте, јер ће на овај начин добити боље услове.

На Студентском дому бит ће постављени и соларни панели, помоћу којих ће се у овом објекту загријавати вода. Обнова студентских објеката у Требињу почела је у септембру прошле године, а вриједност овог пројекта износи близу милион КМ.

Аутор: П. М.

Извор: avaz.ba