?

Već odavno Trebinje nosi epitet najljepšeg ili jednog od najljepših gradova u Republici Srpskoj ali i šire. Brojni su razlozi za to, od ugodne klime, specifičnog krajolika okrunjenog rijekom Trebišnjicom do brojnih arhitektonskih rješenja iz prošlosti, od onih srednjevjekovnih do onih iz perioda otomanske i austro-ugarske okupacije ovih prostora.

Da Trebinje i dalje nosi epitet “najljepšeg grada” svakodnevno potvrđuju sve brojniji posjetioci, ali i ljudi koji se doseljavaju u ovaj grad i postaju stalni ili povremeni stanovnici najjužnijeg grada Srpske.

Cvjetni trg u Trebinju, Foto: Arhiva HP

Osim zaostavštine iz prošlosti, Starog grada – Kastela, urbane gradske zone oko Trga slobode, manastira, mostova i crkava, u Trebinju je sve više posebno uređenih gradskih zona koje dodatno uljepšavaju ambijent i ugođaj u ovom gradu.

Ulica Jovana Dučića, Foto: Arhiva HP

Primjer jedne moderno uređene zone je i površina ispred zdanja Regulatorne agencije za električnu energiju u trebinjskom naselju Bregovi, koja je uređena prije nekoliko mjeseci:

Svakako da ovog ljeta uređeni kružni tokovi, novoizgrađena fontana na jednom od njih, ranije uređen prostor Cvijetnog trga, Ulice Jovana Dučića i brojna druga mjesta, kao i aktuelni radovi u Gradskom parku koji će ove godine biti završeni daju Trebinjcima za pravo da svoj grad nazivaju i najuređenijim gradom Republike Srpske.

Pogled na Stari grad u Trebinju, Foto: Alison Grin

Hercegovina Promo, oktobar 2017.