Нову педагошку годину у Јавној установи „Наша радост“ у Требињу дочекују с рекордним бројем полазника.

 

Од 1. септембра у три објекта ове установе за васпитање дјеце борави 407 малишана. У управи вртића истичу да је ово најбројнији упис у посљедњих 20 година.

У три објекта требињског вртића не мањка дјечје граје, игре, смијеха. У свим узрасним групама, од јаслица до предшколаца више је полазника него претходних година.

– 18 васпитних група успјех је за све нас. Укупно 407 малишана боравиће у три објекта, што је најбројнији упис у последње двије деценије, истакла је Мирјана Вујовић, директорка ЈУ „Наша радост“ Требиње.

Постојећи просторни капацитети довољни су за боравак и квалитетно васпитање малишана, тврде у управи. Довољан је и број васпитача, а с дјецом раде и психолози, педагози, логопеди.

– Највећа је гужва у Горици у новоотвореном објекту. Тамо је најмањи простор а у вртићу је 107 малишана, додала је Вујовићева.

Родитељи истичу да су препознали квалитетан рад и добре услове у требињским вртићима. Зато је све веће интересовање за упис малишна у ову установу.

Цјеновник услуга ЈУ „Наша радост“ остаће на прошлогодишњем нивоу.

Родитељи морају издојити 70 марака за полудневни боравак и 120 марака за цјелодневни. Плаћања су досад била ослобођена дјеца из 36 вишечланих породица.

Мјесечне услуге вртића нису плаћале ни социјално угрожени, као ни породице из борачких категорија.

Извор: РТРС