Novu pedagošku godinu u Javnoj ustanovi „Naša radost“ u Trebinju dočekuju s rekordnim brojem polaznika.

 

Od 1. septembra u tri objekta ove ustanove za vaspitanje djece boravi 407 mališana. U upravi vrtića ističu da je ovo najbrojniji upis u posljednjih 20 godina.

U tri objekta trebinjskog vrtića ne manjka dječje graje, igre, smijeha. U svim uzrasnim grupama, od jaslica do predškolaca više je polaznika nego prethodnih godina.

– 18 vaspitnih grupa uspjeh je za sve nas. Ukupno 407 mališana boraviće u tri objekta, što je najbrojniji upis u poslednje dvije decenije, istakla je Mirjana Vujović, direktorka JU „Naša radost“ Trebinje.

Postojeći prostorni kapaciteti dovoljni su za boravak i kvalitetno vaspitanje mališana, tvrde u upravi. Dovoljan je i broj vaspitača, a s djecom rade i psiholozi, pedagozi, logopedi.

– Najveća je gužva u Gorici u novootvorenom objektu. Tamo je najmanji prostor a u vrtiću je 107 mališana, dodala je Vujovićeva.

Roditelji ističu da su prepoznali kvalitetan rad i dobre uslove u trebinjskim vrtićima. Zato je sve veće interesovanje za upis mališna u ovu ustanovu.

Cjenovnik usluga JU „Naša radost“ ostaće na prošlogodišnjem nivou.

Roditelji moraju izdojiti 70 maraka za poludnevni boravak i 120 maraka za cjelodnevni. Plaćanja su dosad bila oslobođena djeca iz 36 višečlanih porodica.

Mjesečne usluge vrtića nisu plaćale ni socijalno ugroženi, kao ni porodice iz boračkih kategorija.

Izvor: RTRS