Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić razgovarao je danas sa najboljim trebinjskim studentima, sa kojim je podijelio ideje Gradske uprave, te iskoristio priliku da čuje njihove prijedloge i sugestije.

Ćurić je istakao da mu je veoma drago što je imao priliku da se sretne sa najboljim studentima, koje je grad nedavno poslao na nagradnu ekskurziju jer su oni to zaslužili kroz uloženi trud i ocjene koje su postigli na visokoškolskim ustanova na kojima studiraju.

“Naš cilj je bio da najbolji studenti vide da Gradska uprava brine o njima, ali i da im damo jedan zadatak da pogledaju šta se to radi u svijetu i da onda to prenesu nama u gradu, kako bi smo to pokušali da primjenimo”, naveo je Ćurić.

On je najavio da će u Gradskoj upravi uskoro biti službenik koji će biti zadužen za studente, gdje će mu se oni moći obratiti, izložiti mu prijedlog ili sugestiju.

Student treće godine srpskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Tijana Babić zahvalila se Gradskoj upravi i gradonačelniku na nagradnoj ekskurziji, koja je svim studentima dodatni podstrek za budući rad.

“Danas smo mogli da kažemo svoje mišljenje, viziju. To je zaista lijepo i nešto što treba da se pohvali”, navela je Babićeva.

Student treće godine Stomatološkog fakulteta u Beogradu Marina Anđelić kazala je da joj je na nagradnoj ekskurziji bilo veoma lijepo, ali i da je upoznala nove ljude, sa kojima je počela da se druži.

Ona je istakla da bi voljela da se poslije studija vrati u rodni grad i tu gradi svoju karijeru.

Za studenta četvrte godine Filozofskog fakulteta u Palama-odsjek istorija Petra Miloševića današnje druženje sa gradonačelnikom bilo je izvrsna prilika da predloži jednu svoju ideju za koju smatra da je od značaja ne samo za naš grad, već za cijelu Srpsku.

“Predložili smo da se pokrene inicijativa za otvaranje istorijskog instituta u Trebinju, što je gradonačelnik podržao. Razlozi su jednostavni, u blizini su arhivi u Dubrovniku i Кotoru, te skup istoričara u Gacku”, naveo je Milošević.

Na nagradnu ekskurziju, koja je organizovana krajem jula, išlo je oko 50 najboljih trebinjskih studenata čiji je prosjek ocjena veći od osam i po.

Oni su tom prilikom obišli više gradova u Italiji.

 

 

Izvor: Grad Trebinje