Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović izjavila je Srni da je Međunarodni sajam turizma u Beogradu najveći u jugoistočnoj Evropi, da raste iz godine u godinu i da je zato veoma važno da na njemu bude predstavljena ukupna turistička ponuda Srpske.

„Predstavljamo turističke destinacije Republike Srpske od Novog Grada do Trebinja i trenutno su na štandu prisutni svi sa svojim promotivnim materijalom, kao i Turistička organizacija Republike Srpske, koja ima promotivni materijal sa sveobuhvatnom turističkom ponudom“, rekla je Jovanovićeva.

Žarko Vico iz Turističke organizacije Trebinje naveo je da je Sajam turizma u Beogradu izuzetno važan za taj grad, imajući u vidu da turisti iz Srbije čine 50 odsto svih inostranih turista u Trebinju, a na svom štandu predstavili su smještajne kapacitete, vinarije, restorane, sportska društva i izuzetno bogato kulturno-istorijsko nasljeđe.

Ističući da Trebinje postaje sve prepoznatljivije turističko odredište u regionu, Vice je za Srnu rekao da vinski turizam u posljednje vrijeme dobija na zamahu, a među vinskim podrumima, deset njih „steklo je ozbiljne uslove za rad sa turistima i turističkim grupama“.

 

Izvor: Srna / Foto: Arhiva HP