Na gradskim kupalištima u Trebinju uveliko su počele pripreme za predstojeću ljetnu sezonu, koja bi zvanično trebalo da počne 10 juna. Pauzu su iskoristili za adaptaciju i dodatno čišćenje prostora, pa će prve kupače bazeni dočekati u odličnim higijenskim uslovima.
Uprkos promjenjivom vremenu u ЈU Bazeni počeli su generalno čišćenje, dezinfekciju i opremanje gradskih kupališta, za predstojeću sezonu. Varljivo vrijeme, kažu, ne smije ih iznenaditi.

– Bazen smo u potpunosti renovirali. Stavljena je nova hlorna stanica, sredili smo plato bazena, novi je šank, ležaljke – rekao je Zoran Čučković direktor ЈU Bazeni.

Ipak, posjetioci će morati da se pridržavaju novih propisanih pravila.

– Higijenske mjere će biti pooštrene. M i smo potpuno spremni, nabavili smo sredstva koja trebaju. Moraćemo svaku osobu evidentirati i ove godine je prvi put da će djeca do sedam godina morati doći sa roditeljem – dodao je Čučković.

Počelo je uređenje bazena u Bregovima. Kako se u ovaj bazen ispušta voda direktno iz Trebišnjice, akcenat će i ove godine biti na redovnom čišćenju i održavanju. Sezona kupanja u Trebinju zvanično bi trebalo da počne desetog juna i trajaće do kraja avgusta. Cijene ulaznice na Olimpijskom bazenu ostale su nepromijenjene, jedna marka za djecu, i dvije marke za odrasle.

 

Izvor: RTRS