Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović potvrdio je za naš portal da će u narednim danima na starom košarkaškom igralištu u naselju Ložiona biti postavljeno moderno basket igralište, na kome će se nalaziti profesionalna specijalna podloga, novi koš, kao i rasvjeta.

Proteklog vikenda održan je „3×3 Trebinje“ basket turnir, koji je ocijenjen najvišim ocjenama kako učesnika iz 11 gradova, tako i šire javnosti, a organizatori turnira su se obratili gradonačelniku Petroviću sa inicijativom da i Trebinja trajno ima jedno igralište poput montažnog na kome se igrao pomenuti turnir.

Igralište na ložioni

Na zadovoljstvo svih trebinjskih zaljubljenika u košarku, ali i brojnih aktivista koji su posljednjih godina pokušali održati u funkciji igralište na Ložioni, koje je istinski „hram basketa“ u Trebinju, odlučeno je da se podloga i koš postave upravo na ovoj lokaciji.

„Moramo ovakvim aktivnostima svakodnevno da činimo više kako bismo djecu i mlade odvojili od ulice i usmjerili ka sportu. To su veliki izazovi današnjeg vremena. Gradska administracija će u najkraćem mogućem roku uraditi sve potrebne aktivnosti kako bi igralište na Ložioni što prije bilo u funkciji“, istakao je Luka Petrović za naš portal.

Postavljanje montažne podloge u Gradskom parku za potrebe 3×3 Trebinje basket turnira

Igralište na Ložioni će biti još jedno u nizu obnovljenih ili potpuno novih igrališta koji su izgrađeni u Trebinju u proteklom periodu naporima Gradske administracije.

 

HP, avgust 2018.