Građevinski preduzetnik iz Gradačca Mustafa Berbić, vlasnik „Mevko gradnje“ u Trebinju, donirao je pakete prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština socijalno-ugroženoj porodici Popović u trebinjskom selu Žakovo.

 

Domaćinstvu, u kojem s ocem Stevom žive dvije kćerke od sedam i 14 godina, dok je treća, koja ima samo dvije godine, u hraniteljskoj porodici, Berbić je obećao i obnovu i dogradnju kuće u kojoj nema ni kupatila.

„Nisam ni slutio da ovako dobrih ljudi ima u Trebinju, a kamoli da će mi pomoći neko ko i nije iz Trebinja i na tome mu mogu jedino do neba zahvaliti“, rekao je vidno potreseni Stevo, koji je nedavno nesrećnim slučajem izgubio suprugu.

Berbić je pomagao i izgradnju trebinjskih crkava, puteva, rada kulturno-umjetničkih društava, a zauzvrat ne očekuje ništa, jer mu je, kako kaže, drago dokazivati da ljudska humanost ne smije imati granice. „Najsrećniji sam kada mogu ljudima pomagati, a s obzirom na to da su me Trebinje i njegovi stanovnici lijepo prihvatili kao punopravnog člana ove zajednice, srećan sam kada mogu da pomognem“, rekao je Berbić.
Izvor: Nezavisne novine