I ove godine će se na jugu Hercegovine potvrditi narodna poslovica „Od svetog Ilije sunce sve milije“ ako je vjerovati prognozama jednog od najuvaženijih internet portala za prognozu vremena accuweather.com.

 

Naime, poslije današnje obilne kiše koja je počela padati iza podneva Trebinje i regiju očekuje pad temperatura u narednim danima. Tako poslije jula i prve polovine avgusta kada su temperature u prosjeku bile značajno iznad 30 stepeni, u ostatku ovog i početkom narednog mjeseca ovaj dio Hercegovine očekuju najviše dnevne temperature ispod tridesetog podioka na Celzijusovoj skali.

Tokom naredne sedmice očekuju se i kišna osvježenja i to sutra u jutarnjim časovima, sa mogućom grmljavinom, kao i u četvrtak kada se očekuje slično vrijeme. Temperature u sedmici ispred nas kretaće se u intervalu od oko 20 jutarnje do 26 stepeni Celzijusa u najtoplijim periodima dana.

I u ostatku mjeseca avgusta očekuje se vrijeme koje neće ličiti na tropske dane sa početka ljeta, ali se ne očekuju značajnije kišne padavine. Početak septembra, po prognozi accuweather.com, donijeće sunčano vrijeme sa temperaturama od 20 do 23 stepena Celzijusa.

 

Trebinje Vrijeme Accu

HP, avgust 2015.