Kiša je večeras poremetila plan maturanata trebinjske Gimnazije „Jovan Dučić“ da po tradiciji polože cvijeće na spomenik pjesniku Jovanu Dučiću i svečanim defileom dođu do hotela „Leotar“.

Tako da večeras Trebinjci nisu mogli da se dive ljepoti mladih gimnazijalaca, koji će svoju matursku noć proslaviti u hotelu „Leoatar“.

Na zvaničnom sajtu trebinjske Gimnazije pronašli smo informaciju da je đak generacije Gimnazije „Jovan Dučić“ Ivana Кašiković. Najbolju među najboljima su je izdvojili uspjesi na školskim takmičenjima iz matematike, fizike i francuskog jezika, kao i učestvovanja na regionalnim i republičkim takmičenjima koji su joj donijeli bodove i presudili u odluci nastavničkog vijeća da je proglase đakom generacije.

„Nisam očekivala ovaj uspjeh. Uvijek sam davala sve od sebe da što više naučim ali nije mi bila ambicija da budem najbolja. Zaista je poseban osjećaj, jer je naša generacija puna pametnih, dobrih đaka čime se zaista možemo ponositi. Prirodne nauke su moj fokus bez obzira što imam sve petice i uspješna sam u svim predmetima. Planiram da upišem softversko inžinjerstvo u Novom Sadu“, kaže Ivana.

HP, maj 2019.