Izgradnja dječijeg vrtića „Srbija“ u trebinjskom naselju Gorica je u završnoj fazi, a očekuje se da će jedno od najsavremenijih i najopremljenijih obdaništa u Republici Srpskoj u septembru biti spremno da primi prve mališane.

Izgradnju vrtića u Gorici finansirala je Vlada Srbije sa oko milion KM, a grad Trebinje je učestvovao sa oko 100.000 KM.

Aleksandar Vukanović, direktor ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece „Naša radost“ u okviru koje će funkcionisati i novoizgrađeni vrtić, rekao je Srni da je danas počelo postavljanje mobilijara u dvorištu vrtića, te da su unutrašnji radovi u završnoj fazi.

„Nabavljen je kvalitetan namještaj, prilagođen mališanima, igračke i drugi rekviziti koji će doprinijeti kvalitetnom boravku u ovoj vaspitnoobrazovnoj ustanovi“, kaže Vukanović i dodaje da će u septembru objekat u potpunosti biti spreman da primi mališane.

Vukanović je naveo da je kapacitet vrtića osamdesetoro djece uzrasta od jedne do šest godina.

„Sve je u vrtiću prilagođeno ovim uzrasnim kategorijama i nadamo se da će ova ustanova biti primjer za izgradnju budućih“, istakao je Vukanović.

On je podsjetio da je u toku upis u ovaj, ali i u druge vrtiće ove javne ustanove koji će trajati do kraja juna.

 

Izvor: SRNA