Najuspješniji studenti sa područja grada Trebinja biće nagrađeni stipendijama i ove godine.

Završeni su konkursi za dodjelu stipendija koje su raspisali Grad Trebinje i Hidroelektrane na Trebišnjici. Iz budžeta  HET-a za ovu namjenu biće izdvojeno 150.000 maraka.

Generalni direktor HET-a Gordan Mišeljić je rekao da su se Hidroelektrane na Trebišnjici kao i prethodnih godina odlučile da stipendiraju određeni broj studenata iz RS prvenstveno iz naše regije.

Biće dodijeljeno 75 stipendija. Prosječna stipendija je 200 maraka i određene struke koje se nalaze u sistematizaciji HET-a biće uvrštene u kvalifikaciju ili izbor najboljih studenata Republike Srpske“ , kaže Mišeljić.

Veliki broj studenata je konkurisao za stipendije, a iz HET-a poručuju da će studenti sa najboljim prosjekom dobiti stipendije.

Studente će i ove godine stipendirati i Grad Trebinje. Za ovu namjenu će iz budžeta grada biti izdvojeno 140.000 maraka.

Potpredsjednik Skupštine Grada Trebinja Bojan Šapurić kaže da će Grad Trebinje dodjeliti 100 stipendija studentima druge, treće, četvrte, pete i šeste godine studija.

“Ove godine na konkurs se javilo 229 stipendista od toga će 100 dobiti stipendije. Stipendije iznose od 100 do 250 maraka i ići će prema rang listi bodova,” kaže Šapurić.

Pored studentata sa dobrim prosjekom najviše bodova će dobiti studenti bez oba roditelja ili bez jednog roditelja kako i oni čiji su roditelji nezaposleni. Rezultati konkursa biće poznati sredinom februara.

HP media, januar, 2019.