U Domu kulture u Trebinju sinoć  je organizovano humanitarno veče, a prihod od ulaznica namijenjen je za liječenje devetnaestogodišnjeg sugrađanina Marka Spaića koji od rođenja boluje od hemofilije.

 

 

 


Marku je zdravstveno stanje dodatno pogoršano zbog nemogućnosti da priušti skupe lijekove, otežano hoda i mora na operaciju u Sloveniju za koju je potrebno prikupiti 100.000 evra.

Nakon humanitarne večeri, Marko je zahvalio svima i izrazio nadu da će operacija biti uspješno obavljena na ljeto.

Neđo Tomašević, predsjednik Udruženja Crnogoraca u Hercegovini „Vuk Mićunović“ koje je organizator ove humanitarne večeri, izrazio je zadovoljstvo što su Trebinjci došli da podrže sugrađanina i da pomognu u liječenje ovog mladića.

U programu su učestvovali pjevači Zoran Kalezić i Mira Medan, članovi Kulturno-umjetničkog društva „NJegoš“ sa Cetinja, narodni guslari, izvođači na fruli i diplama i glumci.

Tokom večeri, koja je organizovana i u čast 20 godina Udruženja, uručena je zahvalnica Zoranu Kaleziću, te izražena zahvalnost „Elektroprivredi Republike Srpske“, „Hidroelektranama na Trebišnjici“, privatnim preduzetnicima i svima koji su podržali večerašnju humanu akciju.

Izvor: Srna