“Grad sunca” i Кompanija “Svislajon” od juče su domaćin jednog od najjačih rukometnih turnira na ovim prostorima – 2. međunarodnog rukometnog turnira „Svislajon“, a listu učesnika predvodi aktuelni prvak Evropske lige šampiona „Vardar“ iz Skoplja.

Tim povodom gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić, organizovao je prijem za rukometaše.

Gradonačelnik je kazao da je ovaj turnir od izuzetnog značaja za naš grad.

„Ovdje su ekipe koje su ostvarile izuzetne rezultate u prethodnom periodu. Tu su i aktuelni prvaci i prvaci iz prošlih godina. Na sastanku smo govorili o stanju rukometa u našem gradu“, naveo je Ćurić i dodao da su pojedini rukometaši bili i ranije u Trebinju i da su primjetili velike promjene.

„Naravno, rezultati sami govore da je veliki pomak u pitanju ali tu se ne smije stati, mora se ići naprijed. Danas je tema bila rukomet ali je bitno da se mladi ljudi uključe i u ostale sportove“, zaključio je gradonačelnik Trebinja.

Dejan Unčanin, sportski direktor Rukometnog kluba Borac, kaže da je njegov tim veoma srećan zbog dolaska u Trebinje.

„Nijednog trenutka se nismo dvoumili da li da prihvatimo poziv za dolazak na ovaj turnir. Iako je tek druga godina, ovo je jedan ozbiljan turnir. Domaćinima želim da ovaj turnir postane prepoznatljiv u regionu i da dugo traje“, kaže on.

I Marko Savovski, generalni menadžer Rukometnog kluba „Vardar“, je sa velikim zadovoljstvom na ovom turniru. Cio kompleks Grada Sunca ima odlične uslove za pripreme – ističe on.

„Nadam se da ćemo dolaziti svake godine, da će to postati tradicija i da će samo dobijati na kvalitetu“, priča Savovski.

Član upravnog odbora Rukometnog kluba „Leotar“ Spaso Radović, je istakao da je važno da svi koji su došli na ovaj turnir budu zadovoljni.

„Svi znaju koliko je potrebno vremena i truda da se organizuje ovaj turnir i da bude na visokom nivou. Nadam se da ćemo u narednih nekoliko dana potpisati i jednu poslovno tehničku saradnju sa Vardarom što će „Leotaru“ puno da znači“, kaže Radović.

Na turniru učestvovuju ekipe: Vardar, Laeotar, Borac – Banja Luka, Metaloplastika – Šabac, Butan plin Izola – Izola i Izviđač – Ljubuški.

 

 

 

Izvor: Grad Trebinje