U okviru Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Trebinju juče je za djecu i omladinu sa posebnim potrebama otvoren fudbalski teren, čija je vrijednost 100.000 KM.
Predsjednik trebinjskog Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ Mijat Šarović istakao je da je praksa pokazala da se sa djecom sa posebnim potrebama najbolje radi kroz sportske aktivnosti, muziku i crtanje, te da je to za njih i najbolja terapija.

„Otvaranjem ovog terena, stvoreni su uslovi da djeca sa poteškoćama u razvoju imaju prostor gdje mogu bezbijedno da se igraju, ali i druže sa osnovnicima iz škole, jer je teren namijenjen da ga koriste osnovci do 4. razreda“, rekao je Šarović.

On je istakao da je ovo prilika da sva djeca budu zajedno, a ne jedni pored drugih, te zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

Projekat je realizovala UEFA-e u saradnji sa Fudbalskim savezom BiH, koji je izdvojio 70.000 KM, dok su ostatak sredstava obezbijedili „Hidrolektrane na Trebišnjici“ /HET/, lokalna zajednica, privrednici i udruženja sa područja grada.

Koordinator za stadione i infrastrukturu u Fudbalskom savezu BiH Nihad Hodžić rekao je da osmijesi na licima djece govore da projekat ima svrhu i opravdanje i da treba biti nastavljeno sa ovakvim aktivnostima.

Udruženje „Sunce nam je zajedničko“ ima 108 članova.

Izvor: Srna