Требиње ће 60. јубиларни пут бити домаћим аматерским позориштима с простора бивше Југославије. 
Како је најављено, овогодишња смотра најбољих позоришних аматера Фестивал фестивала почиње 21. јула и трајат ће до 27. јула. Љубитељима позоришта представит ће се ансамбли из Даниловграда (Црна Гора) Бугојна, Црвенке (Србија), Светог Николе (Македонија), Бјеловара (Хрватске), Београда и домаћина Требиња.  

Част да отвори Фестивал припала је аматерском позоришту НВУ „Его Култ“ и Гимназији Петар И Петровић Његош из Даниловграда, који ће извести представу „О ћутању и другим имитацијама среће“ аутора Бојана Шолаје. Режисери су Бојан Шолаја, Анђела Новаковић и Мирослав Нинић.

Субота, 22. јули, резервирана је за Театар „Федра“ из Бугојна и представу „Посљедња породица“ по тексту Вахида Дураковића, који потписује и режију. У недјељу, 23. јула, позориште „Стеван Сремац“ из Црвенка извест ће представу „Малограђанска свадба“ по тексту Бертолда Брехта, а у режији Радоја Чупића.

У понедјељак, 24. јула, ГАТ сцена 71 – Дом културе „Крсте Мисирков“, Свети Никола из Македоније, по тексту Мирољуба Недовића, а у режији Слободана Елисева извест ће представу „Европејци“. Уторак, 25. јули, а Бјеловарско казалиште, Бјеловар из Хрватске, према тексту „Хитлер и Хитлер“ Константина Кустјенка извест ће представу „Сутра припада мени“ редитељке Маје Фабичевић.

Сриједа, 26. јули, резервисана је за Студио глумца – Театар 011 из Београда, који ће према тексту Милене Богавац извести представу „Драги тата“, у режији Наташе Радоњић.

Посљедњег дана Фестивала публици у Требињу представит ће се домаћини Градско позориште Требиње, које ће извести представу „Писац породичне историје“ по тексту Љубомира Ђурковића, а у режији Слободана Маруновића.

Улаз слободан

Аутор: П. Муцовић

Извор: avaz.ba