U Trebinju su ponovo u modi ljubavna pisma i pjesme. A piše ih jedan gimnazijalac – i to po narudžbi.

 

 

Do sada je Đorđe Vučinić stihovima obradovao na stotine zaljubljenih tinejdžera. Pjesme ne naplaćuje, a najveći užitak mu je kaže kad zahvaljujući svojoj poeziji vidi sklopljene ruke i nježne zagrljaje.

“Otkud to ustvari da pišem ljubavne, pa nekako mi najbolje leži. Tako sam, takvi su mi osjećaji, emocije, šta znam. Unosim se u svaku od pjesama, stavim sebe u položaj momka. Drugačije ne bi bilo, drugačije bi pjesam ispala, kako da kažem, glupa”, priča Đorđe.

Postao je Đorđe popularan među tinejdžerima cijele Hercegovine. Fejsbuk mu je zatrpan molbama za ljubavni stih. Nikog kaže ne odbija. Dovoljan mu je kratak opis djevojke ili mladića, par i romantičnih detalja i pjesma je gotova za nekoliko minuta.

“Mnogo ima sramežljivosti. Zato meni momci ustavari i šalju da im ja napišem za te djevojke, tako što momci nemaju hrabrosti sami da napišu svoje stihove”, objasnio je Đorđe Vučinić.

Uživa Đorđe u čitanju. Knjiga mu je kaže najbolji prijatelj. Moma Kapora zna napamet, a pomalo se bavi i glumom. Sve to, i pisanje pjesama po narudžbi biće nada se ovaj simpatični šesnaestogodišnjak, jedan dan dovoljno da objavi i spostvenu zbirku poezije.

Izvor: atvbl.com