Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je Srni da će narednih dana biti raspisan tender za izvođača radova na objektu gradske tržnice u centru grada, a da će radovi početi u aprilu ove godine, za šta je u budžetu planirano 450.000 KM.

Petrović je naveo da bi gradska tržnica, koja će se nalaziti neposredno uz pijacu, trebalo da bude stavljena u funkciju već u avgustu.

“U aprilu bi trebalo da počne rekostrukcija stare zgrade na pijaci, arhitektonski prepoznatljive po dvije ‘kule’, u čijem je prizemlju planirana zatvorena tržnica sa oko 30 štandova, a nadogradnjom sprata i prostor za ugostiteljski objekat”, istakao je Petrović.

Petrović je rekao da je u toku rješavanje imovinskih odnosa, odnosno preseljenje postojećih objekata na gradskoj pijaci, nakon postignutog dogovora sa vlasnicima o zamjeni nekretnina.

Petrović smatra da će Trebinje dobiti reprezentativan objekat u centru grada i tržnicu kakvu zaslužuje, a samim tim biće poboljšana i turistička ponuda grada.

On je istakao da će ispred tržnice biti parking mjesto za autobuse, te da će se proizvodi moći kupovati i u poslijepodnevnim časovima.

 

Izvor: atvbl.com