Више од 50 домаћинстава у Требињу остало је без воде посљедих неколико дана усљед смрзавања водомјера и цјевовода, рекао је Срни руководилац одржавања водовода у предузећу „Водовод“ Требиње Јефто Кашиковић.

Кашиковић је рекао да се само јуче ујутро  јавило тридесетак потрошача који су остали без воде, напомињући да су у надлежности „Водовода“ само мјерна мјеста, али не и кварови према кући и пуцање цијеви.

Он је истакао да је за Требиње температура од 13 степени испод нуле неуобичајена због чега је и дошло до смрзавања, али и због недовољне заштите мјерних мјеста и што се постављају релативно плитко.

Према његовим ријечима, мање је кварова на цјевоводима јер су укопани 40 центиметара и дубље, док их је највише на мјерним мјестима и од мјерних мјеста до куће.

„Има случајева гдје је замрзла цијела инсталација, од водомјера до куће, све цијеве се претвориле у лед“, навео је Кашиковић и додао да се очекује да ће већи кварови бити откривени када дође до одмрзавања.

Он је истакао да је и током претходних година било кварова, али у појединим насељима, док их сада има у цијелом граду, приградским насељима, у кућама и стамбеним објектима.

Из „Водовода“ препоручују потрошачима да не користе отворени пламен за загријавање водомјера.

Извор: Независне новине,Фото: google.com