Грађевински предузетник из Градачца Мустафа Бербић, власник „Мевко градње“, одлучио је да сагради купатило социјално угроженој породици Поповић из требињског села Жаково.

 

Бербић је прије десетак дана уручио помоћ у прехрамбеним намирницама и хигијенским средствима овом самохраном оцу и његовим кћеркицама.

Он је поново био код Поповића како би на терену најприје узео податке за израду пројекта, а врло брзо креће и изградња.

„Дирнут сам ситуацијом ове породице, нарочито када видим ове дјевојчице, јер и ја имам двије кћерке, тако да знам да је посебно дјевојчицама потребно да имају мјесто гдје да се окупају, да се уреде, да у школу оду чисте и умивене, какве оне и јесу, али ми је циљ да им барем у том погледу олакшам дјетињство“, каже Бербић.

Истиче да пријатеље никада није бирао по вјероисповијести, већ по ширини душе.

Бербић, који грађевинску дјелатност обавља у Требињу већ 14 година и са чијим становништвом се, како каже, сродио као са својим Градачанима, каже да ће, чим заврши послове на градилишту, гдје тренутно ради, почети послове и код Поповића, а материјал већ полако почиње да довози.

„Довезао нам је и овога пута пун ауто слаткиша и кућних потрепштина. Пази нас ко да нам је род најрођенији, а не неко кога смо упознали кад нам је први пут довезао помоћ. Немам ријечи хвале за његову доброту“, каже отац дјевојчица Стево Поповић.

Истиче да је нарочито тешко најстаријој, 14-годишњој кћерки која, иако је тек завршила основну школу, мора радити већину кућних послова, јер су дјевојчице недавно несретним случајем изгубиле мајку.

Поповићи су, кажу, захвални и требињском полицајцу Саши Хамовићу и одборнику Љубиши Крунићу који су као Бербићеви пријатељи препоручили да помогне управо њима. Бербић, који је до сада помагао изградњу требињских цркава, путева, рад културно-умјетничких друштава, каже да је вољан да се у Требињу покрене фондација у коју би новац уплаћивали требињски привредници и из кога би се помагале социјално угрожене породице.

Додаје да је и сам на својој кожи искусио шта значи живјети скромно и без свог крова над главом, па је тим више осјетљивији на рањиве категорије друштва.

Извор: Независне новине