Bioskop iz prošlog vijeka zamijeniće novim, multifunkcionalnim modernim kinom. Pare su na računu, projekti urađeni, a radovi počinju za desetak dana. Sala se mora bukvalno rušiti, a mijenjaće se sve od poda do plafona.

 

 

Ove stolice postavljene su 60 – ih godina prošlog vijeka. Isto toliko star je i projektor za prikazivanje filmova. Zato nikog i ne čudi što Trebinjci u bioskop rijetko zalaze.

Osamsto hiljada maraka koliko je leglo na račun Centra za kulturu biće dovoljno i za adaptaciju ostatka zgrade koja već godinama prokišnjava.

” Prvo saniranje krova koji na dosta mjesta propušta i pravi veliku štetu, oborinske vode oko Doma kulture, kao što znate prije godinu dana i poplavila nam je kino sala. Fasada koja je zaista u nikakvom stanju”, kaže Dejan Bodiroga , direktor Centra za kulturu Trebinje.

Osim najnovijih blokbastera, na čekanju su u Trebinju zbog nedostatka prostora i neuslovnosti i slikarske i vajarske izložbe. I to će uskoro postati prošlost kažu zaposleni u Kulturnom centru.

” Ono što je u planu jeste i da ojačamo pozorišni dio i tu moramo da vidimo kako ćemo proširiti dubinski pozorišnu salu da bi smo mogli da dovodimo sve trupe”, kaže Miljan Vuković,menadžer za kulturno umjetnički program.

Stare trake za prikazivanje filmova i aparatura iz pedesetih godina prošlog vijeka idu u muzej gdje i pripadaju, šale se nasmijani radnici. I za kulturnjake su kažu, zahvaljujući turskoj donaciji stigli bolji dani.

Izvor: atvbl.com