Prvog dana takmičenja na Balknaskom prvenstvu za seniorke i seniore u džudou, koje se održava u Trebinju, u pojedinačnoj konkurenciji najviše uspjeha su imali takmičari Srbije koji su osvojili 18 medalja u ženskoj i muškoj konkurenciji, od toga 7 zlatnih.

Po broju osvojenih medalja iza njih je reprezentacija Rumunije sa osvojenih 12 medalja, od čega dvije zlatne, dok je treća po uspjehu reprezentacija BiH, sa osvojenih devet medalja, tri zlatne, četiri srebrene i dvije bronzane medalje, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Zlatne medalje za BiH osvojili su Mitar Mrdić u konkurenciji do 73 kilograma, dok su zlatne djevojke Selma Sejdinović do 52 kilograma i Aleksandra Samardžić u kategoriji do 70 kilograma.

Aleksandra je pored današnje zlatne medalje, nedavno na svjetskoj olimpijadi juniora u Kini osvojila zlatnu medalju. Mislila je da će imati mnogo težu borbu u današnjem finalu protiv Turikinje Sukran Bakacak. Aleksandra inače, ima, samo 16 godina.

„Pošto sam se u kvalifikacijama borila protiv iste protivnice, i poprlično teško dobila taj meč, na jednu opomenu. To je najmanji mogući bod, tako da sam očekivala neizvjesniji meč. Ali. uspjela sam to završiti prije isteka vremena“, rekla je Aleksandra Samardžić.

Inače, ministarka porodice omladine i sporta bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Nada Tešanović svečano je otvorila Balknasko prvenstvo za seniorke i seniore u džudou, koje se pop peti put održava u Trebinju. Danas su na programu bila takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji, a najviše su uspjeha imali takmičari Srbije.

Sutra se prvenstvo nastavlja ekipnim borbama, kada ćemo dobiti novog prvaka Blakana u džudou za 2014. godinu.

Izvor: vijesti.ba,Foto: google.com