Na području Policijske uprave Trebinje u poslednje vrijeme evidentiran je veći broj slučajeva zloupotrebe korišćenja pokretne i nepokretne imovine građana, a za koje postoje operativna saznanja da su izvršene od strane migranata.


I ovom prilikom upućujemo apel na sve građane, naročito na one koji stanuju u graničnom pojasu, da preduzmu odgovarajuće mjere kako bi zaštitili svoju imovinu, tj. da zaključavaju kuće, pomoćne objekte i vozila. Takođe, ako uoče kretanje sumnjivih i nepoznatih lica u blizini kuće i ukoliko je nešto sumnjivo, da odmah prijave najbližoj policijskoj stanici na besplatan broj telefona „122“, navode u saopštenju PU Trebinje.

Migranti su na području Hercegovine ukrali više automobila koje su vlasnici, uglavnom, ostavljali otključane ili čak sa ključevima u vozilu.

Policija je uspela da nađe automobile koji su ukradeni u Trebinju i Nevesinju, a pre nekoliko dana ukrdeno je i vozilo u mestu Plana kod Bileće, nakon što je vlasnik ostavio ključeve u otključanom automobilu.

U naselju iznad bilećke Kovnice jutros je ukraden automobil, koje je, vlasnik, najverovatnije, ostavio otključano.

HP, april 2019.