Porodica, rodbina i sugrađani ubijenog kik-boksera Marka Đerića /24/ iz Trebinja okupili su se i danas na Trgu slobode, u centru grada, tražeći od nadležnih institucija da ubistvo ovog mladića bude rasvijetljeno.

 

 

Sa skupa je upućen apel predsjedniku i premijeru Republike Srpske, ministrima unutrašnjih poslova i pravde, Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, gradonačelniku Trebinja, odbornicima u Skupštini grada i narodnim poslanicima iz Hercegovine.

Требиње - протест

Otac ubijenog Marka, Slobodan Đerić smatra da istraga „tapka“ u mjestu i naglašava da, zbog budućnosti druge djece, neće odustati da traži istinu dok se ne otkriju svi koji su učestvovali u ubistvu njegovog sina.

Porodica i prijatelji zatražili su smjenu postupajućeg tužioca i sudija Okružnog suda u Trebinju.

Okupljenim građanima obratili su se predstavnici trebinjske Boračke organizacije i Savjeta za sport grada, koji su pozvali istražne organe da što hitnije riješe ubistvo, te pronađu ubice i pomagače u izvršenju ovog krivičnog djela.

Više hiljada građana Trebinja sa Trga slobode uputilo se pred Okružni sud i trebinjsko Tužilaštvo gdje su zapaljene svijeće za pomen ubijenom mladiću.

Okupljeni su nosili transparente „Ko je ubio istinu?“, „Tužilaštvo, koga štitite?“, „Ko je sljedeći?“, „Pomagači, podstrekači, kukavice,ubice!“.

Kik-bokser Marko Đerić ubijen je prije mjesec dana s leđa, u „sačekuši“ ispred zgrade u kojoj je stanovao u naselju Police.

Za ubistvo je osumnjičen Radovan Andrić /19/ iz Trebinja koji je dan nakon ubistva lišen slobode i određen mu jednomjesečni pritvor, a nedavno mu je Okružni sud u Trebinju produžio pritvor za još dva mjeseca.

Mirni protesti u Trebinju održani su prije desetak dana, a ponovno okupljanje najavljeno je za desetak dana ukoliko istraga na bude dala očekivane rezultate.

Portparol Okružnog tužilaštva u Trebinju Srđan Vukanović ranije je rekao novinarima da je istraga u toku i da bi otkrivanje bilo kakvih detalja ometalo proces.

Izvor: Srna