Ambasador Francuske u Bosni i Hercegovini Guillaume Rousson danas je posjetio Gradsku upravu Grada Trebinja.U ovoj posjeti ambasador je razgovarao sa zamjenikom gradonačelnika Mirkom Ćurićem i predsjednikom Skupštine Grada Trebinja Dragoslavom Banjkom.

„Velika nam je čast i zadovoljstvo jer smo danas ugostili ambasadora Republike Francuske, gospodina Guillaume Rousson, iskoristili smo ovu priliku da ambasadora upoznamo sa strategijom razvoja, turističkim potencijalima i pogodnom geografskom pozicijom grada Trebinja“, rekao je zamjenik Ćurić.

Predsjednik skupštine Dragoslav Banjak, upoznao je ambasadora sa projektom Istraživačke stanice nadomak Trebinja u Zgonjevu.

„Programe u istraživačkoj stanici vodili bi eminentni stručnjaci, a polaznici bi bili najtalentovaniji učenici“, rekao je predsjednik Banjak.

„Veoma sam iznenađen koliko završenih i koliko početih projekata ima Gradska uprava Grada Trebinja, moram istaći da je Trebinje manji grad sa velikom perspektivom, upoznat sam sa inesticionom konferencijom koju ste organizovali u maju tekuće godine, želio bih reći da je to odlična ideja kako privući investitore i kako skrenuti pažnju istih. Nadam se da ćete sa ovom praksom nastaviti te da ću iduće godine biti Vaš gost na još jednoj Investicionoj konferenciji u organizaciji Vašeg grada“, rekao je ambasador Rousson.

Ovo je prva posjeta ambasadora Francuske od juna tekuće godine kada je preuzeo mandat ambasadora Republike Francuske u Bosni i Hercegovini.
Ambasador će posjetiti i srednjoškolski centar tokom svog boravka u Trebinju.

Izvor: Grad Trebinje