Dvadeset i šest pripravnika otpočeće svoj pripravnički staž u Gradskoj upravi Trebinje i gradskim institucijama – rečeno je danas na potpisivanju ugovora u Gradskoj upravi. Uz ovo, pripravnički staž će odraditi i troje djece palih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata – rekao je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

Pripravnici su jutros ovim povodom posjetili Gradsku upravu Trebinje i sastali se sa gradonačelnikom sa kojim su potpisali pripravničke ugovore.

„Među njima imamo psihologa, ekonomista, pravnika, ekologa… i prema njihovoj struci ćemo pokušati da ih primaknemo njihovim profesionalnim odrednicama“, rekao je Vučurević.

Jelena Bošković, diplomirani pravnik istakla je da joj potpisivanje ugovora stvara šanse za pronalazak stalnog zaposlenja.

“Ja bih željela da se zahvalim gradonačeniku Vučureviću i upravi Grada. Diplomirani sam pravnik i ova mogućnost će mi mnogo značiti, zato što ću nakon godinu dana pripravničkog staža moći da polažem državni ispit i da konkurišem za neke konkurse na kojima je uslov godina i više radnog staža”, kazala je Bošković.

Pripravnici će od ponedeljka početi svoj pripravnički staž, kaže gradonačelnik Trebinja.

Izvor: Grad Trebinje