Klub malog fudbala “Trebinje” iz Beograda već nekoliko sezona sa mnogo uspjeha učestvuje u izuzetno dobro organizovanoj Ligi Republike Srpske koja se igra u srpskom glavnom gradu.

Ozbiljnost u pristupu i uspješni nastupi, koji su prošle godine krunisani vicešampionskom titulom, krunisani su pozivom za nastup u zvaničnim takmičenjima pod okriljem Fudbalskog saveza Srbije. Naime, na sastanku između zvaničnika FSS zaduženih za futsal i Marka Sikimića, jednog od osnivača KMF “Trebinje” Beograd naši zemljaci su dobili priliku da od jeseni ove godine započnu zvanična takmičenja u Trećoj futsal ligi Srbije.

“Fudbalski savez Srbije nas je dugo skenirao i pratio, kako našu igru tako i fair play pristup te odlučio se da nas pozove da igramo zvaničnu futsal ligu Srbije. U nama su prepoznali hercegovačku čast i poštenje, ali i dobre sportiste i futsalere. Na nama je da zvanično u organima FSS osnujemo klub koji ce se zvati KMF Trebinje, kako bi nastavili da predstavljamo grad iz koga dolazimo i za koji igramo sa ponosom”, rekao je za naš portal ovim povodom Marko Sikimić.

Da bi osigurali učešće i uspješnu logističku pripremu za sezonu u zvaničnom takmičenju ovim ambasadorima Trebinja i Hercegovine potrebno je oko 3.000 KM, a nadaju se da će pronaći razumjevanje u rodnom gradu, kako od lokalne administracije tako i privrednih kolektiva koji su u mogućnosti da pomognu i sponzorišu ovaj klub.

Nameće se zaključak da bi ovako ozvaničeno postojanje kluba u Beogradu i njegovo učešće u prestižnom takmičenju učinilo mnogo na promociji Trebinja u Srbiji i Beogradu, ali i omogućilo brojnoj studentskoj i drugoj populaciji iz najjužnijeg grada Srpske koja je privremeno ili trajno nastanjena u Beogradu da se bolje poveže, bavi sportom i okuplja oko zaista pažnje vrijednog sportskog projekta.

HP media group je tokom protekle dvije godine bila jedini medij koji je promovisao rad i takmičarske rezultate ovog kolektiva, a učestvovaće i u novom nastojanju Trebinjaca u Beogradu da prikupi finansijska i druga sredstva kako bi se realizovalo učešće u takmičenjima pod okriljem zvanične srpske kuće fudbala i napravila prava trebinjska “sportska kuća” u Beogradu u kojoj će biti mjesta za sve naše ljude koji vole sport i gaje ljubav prema zavičaju.

 

HP, april 2018.