Kao što je naš portal ranije najavio, od predstojećeg vikenda Trebinjci će imati priliku da kupuju u rebrendiranom prodajnom objektu kompanije „Bingo“ – dosadašnjem Interexu.

U sklopu reorganizacije 24 maloprodajna objekta francuskog trgovačkog lanca, koji su od 17. decembra prošle godine prešli u vlasništvo kompanije „Bingo“, tranzicija će za vikend biti obavljena u objektima u Trebinju i Zvorniku. Već slijedeće sedmice na red dolaze objekti u Bijeljini i Prijedoru, saznaje Hercegovina Promo u ovom trgovačkom gigantu.

Očekujem povoljnije cijene. Čula sam da Bingo ima niže cijene mnogih artikala u odnosu na druge. Vidićemo kada otvore.“ – rekla je za naš portal jedna naša sugrađanka.

Trenutno objekat na adresi Tini bb ne radi, a u toku su pripreme za reotvaranje koje između ostalog uključuju i usklađivanje cijena sa ostalim „Bingo“ maloprodajama.

S obzirom na ekonomsko stanje u gradu na Trebišnjici, ostaje nepoznanica koliko lokalno stanovništvo ima interes za velike kupovine u trgovačkim centrima, ali je sigurno da će otvaranje objekta pomenutog lanca doprinijeti povećanju konkurentnosti među trgovcima – što bi u krajnjoj mjeri trebalo da rezultira kvalitetnijom i povoljnijom ponudom za lokalne potrošače.

 

 

Hercegovina Promo, februar 2015.