Ljubavlju prema kvizovima, visokim obrazovanjem i briljantnim znanjem Trebinjac Draško Savić uspio je doći do samog vrha na popularnom srbijanskom kvizu Potera, čime je izazvao divljenje kod svih svojih sugrađana, ali i brojnih gledaoca širom regiona.

Dvadesettrogodišnji mladić student je master studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a u ovom gradu kako je rekao i i provodi većinu svog vremena.

Na prijavu i provjeru svog znanja pred brojnom publikom ispred malih ekrana natjerala ga je upravo ljubav prema kvizovima koje, kako je rekao prati još od osnovne škole.

„Veliki sam ljubitelj ovakvih TV emisija. Već jednom sam učestvovao u sličnom kvizu, na Slagalici, gdje sam zabilježio solidan rezultat“, kazao je Savić za slušaoce Padrino radija.

Naveo je da je na kvizu Potera sa svojom ekipom zabilježio ako dobar rezultat, ali prije svega jedno odlično iskustvo.

„Kviz je osmišljen tako da imate dvije opcije, da uzmete sav novac ili ne osvojite ništa. Naša ekipa je pobjedila tragača, te smo osvojili novčanu nagradu u iznosu od oko 10.000 KM“, istakao je Savić.

Objasnio je da pri prijavi na kviz, prvo dobijete poziv na pismeno testiranje, gdje veoma mali broj ljudi prođe dalje, u fazu gdje se takmičenje snima.

„Što se tiče same pripreme, ne mogu reći da sam imao neki konkretan plan, više sam se oslonio na znanje skupljeno tokom života. Pitanja su bila mnogo teža na pripremnom testu nego u samoj emisiji koja se emitovala na TV-u. Takođe postoji velika razlika u pitanjima, s tim da variraju od sasvim laganih do nemogućih, za koje mislim da niko ne bi znao dati odgovore“, rekao je Savić za slušaoce Padrino radija.

Kako je naveo o trošenju nagrade je razmišljao, ali konkretnu odluku još nije donio, jer postoje brojne opcije kako bi potrošio znanjem zarađen novac.

Svima je preporučio da se ne ustručavaju, već da se prijave za učešće u sličnim kvizovima, jer je siguran da će prije svega biti bogatiji za još jedno lijepo iskustvo.

 

 

 

Ivana Kardum

HP, mart 2020.