Mladi Trebinjac Darko Kurtović, iako nije školovani glumac, prirodnim darom privlači poznate režisere, koji ga angažuju u filmovima, gdje „rame uz rame“ stoji sa najpoznatijim glumačkim imenima.

 

 

 

Kurtović se već trideset godina bavi glumom, a da je vrijedan pažnje pokazao je režiser Emir Kusturica koji mu je povjerio ulogu pravoslavnog sveštenika u filmu „Na mliječnom putu“, čije se završne scene ovih dana snimaju u Trebinju.

„Glumiti u filmu Emira Kusturice, makar se i na trenutak pojaviti u nekom od kadrova – to i neki ostvareni glumci mogu samo da sanjaju“, ističe Kurtović za Srnu.

On navodi da je suvišno pričati koliki značaj ta uloga ima za njega i napominje da je to iskustvo koje se nikada ne zaboravlja.

Iako je to mala uloga /prisutan je na jednoj sahrani/, učešće u filmu mu daje jak „vjetar u leđa“ jer se ne pruža svima šansa da budu sa glumačkom divom Monikom Beluči zajedno na snimanju.

Darko u šali kaže kako vjeruje da će nakon prikazivanja ovog filma dobiti više obožavateljki i da će to biti prilika da nađe svoju životnu saputnicu „ili još bolje od toga“ – neku jaku ulogu ili dobar posao, jer je nazaposlen.

Zapaženu ulogu Darko je ljetos dobio i u jednoj od najpopularnijih serija u regionu „Lud, zbunjen, normalan“, čiji je scenarista Trebinjac Feđa Isović, i u kojoj je igrao sa poznatim glumcima Mustafom Nadarevićem, Tatjanom Šojić, Senadom Bašićem i drugim.

Darko nije anonimus i trebinjskoj publici poznat je od malih nogu, od kada glumi u Gradskom pozorištu, a već osamnaest godina vodi muzičko-zabavnu emisiju „Top sedam“ na Radio Trebinju, koju mu je povjerila tadašnja urednica Smilja Perović.

Posebno ga ispunjava rad sa djecom i predstave u kojima igra za najmlađu populaciju jer je, sa njima, kako kaže, na „istim talasnim dužinama“.

Jedino za čime ovaj svestrani umjetnik žali jeste što nije upisao Fakultet dramskih umjetnosti.

Kada je bilo vrijeme za to – nije imao mogućnosti, ali se nada da to ni ubuduće neće biti prepreka da pokaže dar koji nijedna škola ne može dati čovjeku.

Izvor: Srna