Наталија Гајић, Алексеј Црногорац и Лука Поповић побједници су традиционалне манифестације “Конференција беба”, која је под слоганом “Љепша Српска – бројнија Српска” одржана јуче у Требињу.

Бебе су се бирале у три категорије, па је тако Наталија Гајић побједник у категорији беба са највише браће и сестра, у категорији најстарије бебе побиједио је Алексеј Црногорац, а побједник категорије за најмлађу бебу je Лука Поповић.

Као и претходне године, у сколопу ове манифестације предвиђено је да породице које су од “Конференције беба” одржане 2017. године до данас добиле четврто или више дјеце, а у којима родитељи нису запослени, од Града Требиња добију новчану помоћ у износу од 100 КМ. Међутим, ове године, према евиденцији Центра за социјални рад, нема ни једна породица у којој су оба родитеља незапослена, а добиле су четврто дијете у овом период.

Ове године организовано је такмичење беба у пузању, а у забавном дијелу програма наступили су учесници фестивал “Звон звонке пјесме” и плесни клуб “Марис”. Програм је водио Дарко Куртовић.

Ову манифестацију организовали су заједно град Требиње и Министарство за породицу, омладину и спорт Републике Српске. Манифестацију су подржале и “Бонита” д.о.о. Требиње, , “CM –Cosmetic Market” д.о.о. Витез, , “Swisslion” д.о.о. Требиње, “ДМ дрогерие маркет” и “Виолета” д.о.о. Груде.

 

Извор: Град Требиње