Natalija Gajić, Aleksej Crnogorac i Luka Popović pobjednici su tradicionalne manifestacije “Konferencija beba”, koja je pod sloganom “Ljepša Srpska – brojnija Srpska” održana juče u Trebinju.

Bebe su se birale u tri kategorije, pa je tako Natalija Gajić pobjednik u kategoriji beba sa najviše braće i sestra, u kategoriji najstarije bebe pobijedio je Aleksej Crnogorac, a pobjednik kategorije za najmlađu bebu je Luka Popović.

Kao i prethodne godine, u skolopu ove manifestacije predviđeno je da porodice koje su od “Konferencije beba” održane 2017. godine do danas dobile četvrto ili više djece, a u kojima roditelji nisu zaposleni, od Grada Trebinja dobiju novčanu pomoć u iznosu od 100 KM. Međutim, ove godine, prema evidenciji Centra za socijalni rad, nema ni jedna porodica u kojoj su oba roditelja nezaposlena, a dobile su četvrto dijete u ovom period.

Ove godine organizovano je takmičenje beba u puzanju, a u zabavnom dijelu programa nastupili su učesnici festival “Zvon zvonke pjesme” i plesni klub “Maris”. Program je vodio Darko Kurtović.

Ovu manifestaciju organizovali su zajedno grad Trebinje i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske. Manifestaciju su podržale i “Bonita” d.o.o. Trebinje, , “CM –Cosmetic Market” d.o.o. Vitez, , “Swisslion” d.o.o. Trebinje, “DM drogerie market” i “Violeta” d.o.o. Grude.

 

Izvor: Grad Trebinje