Топлина и радост Божића загријала је срца вјерника који су се упркос хладном времену вечерас окупили у порти  Цркве Вазнесења Господњег да присуствују освјештању и налагању бадњака.

Прије богослужења на Градском тргу организован је традиционални дочек бадњака из невесињских села. Свечана литија прошла је главном градском улицом и зауставила се код Саборног храма.

Окупљеним вјерницима божићне празнике честитали су епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије и начелник општине Миленко Авдаловић.

Владика Григорије поручио је вјерницима да отворе своја срца за Христа. – Ако је Христос у нашим срцима онда је ту и живот, спасење, радост, мир и љубав – нагаласио је Григорије. За Невесиње је рекао да је божански град у којем живе набољи људи у Херцеговини.

Начелник општине Миленко Авдаловић пожелио је суграђанима радост, срећу и здравље позивајући их на љубав и праштање. Поручио им је да празник проведу својим породицама његујући највеће хришћанске врлине.

Народно весеље настављено је уз послужење и звуке народног мелоса. Приређен је и ватромет.

Божићна литургија у Саборном храму биће служена у 4 часа.
По традицији, након молитве и причешћа, православни вјерници упутиће се својим кућама гдје ће уз богату трпезу дочекали полазника, који по општем вјеровању доноси радост и срећу у домове.

Badnje vece 2

Badnje vece 9

Badnje vece 3

 

Badnje vece 4

Badnje vece 5

Badnje vece 13

Извор: Радио Невесиње