Добро је упражњавати вођење љубави што чешће, а стручњаци су објаснили зашто. Ту су одлични разлози зашто да се баците у наручје својег партнера и уживате у ономе што вам је природа подарила.

Редован секс доноси срећу, дуговјечност и добро здравље па зашто га онда не практиковати чешће? Овдје су одлични разлози зашто је добро водити љубав баш сваки дан, или барем што чешће:

1. Смањује стрес – дубоко дисање током секса смањује осјећај стреса. Такође, тада се појачано производе хормони среће, што је одлично у борби против тјескобе и депресије.
2. То је одлична тјелесна вјежба – калорије се топе, а мишићи јачају. Тестостерон који се производи током секса чини кости и мишиће јачима.
3. Снижава крвни притиска – Грљење и секс су одлични за снижавање крвног притиска јер умирују.
4. Јача имунитет – редован секс смањује шансе за добијање, нпр. грипе и прехладе, јер јача имунолошки систем. Наиме, ниво имуноглобина А, антигена задуженог за борбу против болести, тада се повећава.
5. Доприноси младоликом изгледу – секс три пута цедмично може вас помладити за десет година.
6. Срце је здравије – како се током секса топи вишак килограма, то има одличан утицај на срце и шансе за срчани или мождани удар су мање.
7. Смањује бол – стручњаци кажу како секс смањује ниво одређених типова боли. Нпр. истраживали су обољеле од артритиса и пацијенти који су имали редован секс, мање су осјећали бол.


8. Јача повјерење и интиму међу партнерима – секс повећава ниво окситоцина у тијелу – хормона задуженог за срећу и љубав који помаже партнерима да се зближе.
9. Шансе за рак су мање – редовна ејакулација снижава шансе за развој рака простате, кажу стручњаци.
10. Јача мишиће здјелице – редован секс доприноси стварању јачих мишића здјелице. Уз то, мокраћни мјехур и цријева ће радити како треба.
11. Здравија простата – ејакулацијом излази текућина коју простата производи, а ако нема секса, она се задржава због чега простата може набубрити, а то узрокује многе проблеме.
12. За бољи сан – повећани број откуцаја срца опушта, а опуштање је најбољи пут до доброг сна.
13. Редован циклус – секс наводно може утицати на редовност менструалног циклуса, можда управо зато што опушта и смањује стрес.
14. Против еректилне дисфункције – учестао секс, а тиме и већи број ерекција, осигуравају добар проток крви кроз пенис, што доприноси томе да ткиво остаје здраво.
15. Дуговјечност – здраво срце, јачи мишићи, бољи проток кисеоника тијелом и срећа, само су неки од фактора одговорних за дужи живот.
16. Сперма је здравија – редовним сексом нови спермији уредно замјењују старе у тестисима па је квалитета сперме боља, пише портал collectivelyconscious.net.

Извор: collectivelyconscious.net / 24sata.hr