Teniski klub „Tini“ koji se nalazi u istoimenom trebinjskom naselju, mjesto je gdje su mnogi Trebinjci započeli svoje prve teniske korake. Klub je počeo sa radom početkom ovoga milenijuma, tačnije 2000. godine i od tada je kroz njega prošlo mnoštvo mladih Trebinjaca, koji gaje sjećanja na divna druženja, sklapanja prijateljstva ali i na samo shvatanje igre, postepeno učenje tehnike, kao i na brojne sate provedene na terenu.

Teniski klub Tini posjeduje dva terena na kojima se može igrati tokom proljećne i ljetne sezone budući da se tereni nalaze na otvorenom, ali ono što je novitet u klubu je činjenica da se sada treninzi održavaju i u sali na Carinama, što je djeci daje neophodni kontinuitet treninga tokom cijele godine, što je značajno uticalo na kvalitet samog tenisa.

Trenutno u klubu, u nekoliko grupa trenira tridesetak djece, a treninge vode Vladimir Sazonov i Mladen Petrović. Klub posjeduje profesionalnu opremu koja je na usluzi onima koji je privatno ne posjeduju.


Prioritet na treninzima je druženje i stvaranje dobre atmosfere, a akcenat se stavlja na grupu, ne na pojedinca. Sazonov ističe da on kao trener fokus stavlja na bezbjednost djece, te da je to na prvom mjestu. Što su djeca manja više ih je u grupi, a poslije se grupe smanjuju.


Optimalne godine za početak treniranja je oko šeste gdje se prvo počinje sa „mini tenisom,“ a postepeno se prelazi na veći nivo.


Sazonov za portal Hercegovina Promo govori o činjenici da je klub „Tini“ dobio organizaciju tri turnira koja će biti održana tokom ljetnih mjeseci. Ovu čast trebinjskom klubu dodjelio je Teniski savez Bosne i Hercegovine, što priči daje dodatnu težinu.


Upis traje tokom cijele godine, a upisati se možete pozivom na broj 065-290-307 ili 065-163-929.

Srećko Š. / Hercegovina Promo, maj 2017.

Facebook komentari

komentar