Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da odluka Suda za sportsku arbitražu predstavlja kraj njegovih snova o profesionalnom tenisu.

Izvor: B92

Sud za sportsku arbitražu smanjio je Troickom suspenziju sa 18 na 12 mjeseci, što znači da će se Viktor vratiti na teren sljedećeg jula.

On je izdao saopštenje povodom ove odluke, rekavši da će suspenzija uticati na njegovu dalju karijeru.

“Nadao sam se da će najteži period u mojoj karijeri i životu biti gotov, i stvarno sam vjerovao sudijama koje sam upoznao u Lozani. Imao sam osjećaj da traže stvarnu istinu i da su je pronašli tokom saslušanja. Sada ova odluka predastavlja kraj mojih snova da budem vrhunski teniser, da stižem do finala na ATP turnirima i da se borim protiv najboljih na svijetu. Radio sam cijeli život za to, a onda mi je sve to oduzeto tokom jednog popodneva od doktora koga nisam ni poznavao.

Što se tiče odluke Suda, mogu samo da kažem da su oni ljudi i da nisu imali hrabrosti da se suprotstave ITF-u i oslobode me optužbi, i tako njih stave u nezgodnu situaciju. Siguran sam da se zbog toga osjećaju loše, ali na kraju, svi će oni, uključujući i doktorku Gorodilovu, sutra otići na posao, a ja neću. To je ono što ostaje od ovog slučaja.

Hvala svima koji su me podržavali do sad, Janku, Novaku, mojoj porodici, mom timu i svakom ko iskreno vjeruje da sam nevin, neću im to zaboraviti. Hvala i novinarima takođe, nisam očekivao toliko podrške koliko sam dobio. Lako je pričati loše i praviti naslove o igraču koji je suspendova, vi to niste uradili.

Nemam ideju šta sada da radim i gdje da idem. Nadam se da ću nekako uspjeti da se vratim”, stoji u saopštenju Viktora Troickog.

Troicki je Sudu u Lozani uputio žalbu povodom suspenzije Međunarodne teniske federacije (ITF) zbog kršenja antidoping pravila, ali ona nije do kraja usvojena, već je kazna samo smanjena.

Lošu vijest prvi je nagovjestio Janko Tipsarević, koji se oglasio na svom Tviter profilu: “SRAM VAS BILO!!!!!!SRAM VAS BILO BRE!!!!” .

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je da je izuzetno razočaran odlukom Suda u Lozani da ne oslobodi Troickog.

Troicki je suspendovan 25. maja ove godine jer na turniru u Monte Karlu nije dao traženi uzorak krvi.

Saslušanje pred Sudom u Lozani imao je devetog oktobra, a nepun mjesec kasnije donijeta je i konačna odluka.

Troicki je rekao da mu nikada nije bilo teže u životu nego kada je gledao polufinale Dejvis kupa Srbija – Kanada, a ITF mu je zabranio ulazak u Kombank Arenu.

Podsjetimo, Sud u Lozani smanjio je kaznu zbog dopinga hrvatskom teniseru Marinu Čiliću sa devet na četiri mjeseca.