Хидроелектране на Требишњици (ХЕТ) објавиле су јавни тендер за избор извођача радова за изградњу затвореног базена на локалитету Абазовина у Требињу, за шта је ово предузеће обезбиједило 10 милиона КМ, потврдио је данас директор ХЕТ-а Гордан Мишељић.

Мишељић је најавио да ће ускоро почети и радови на изградњи резервоара на Врелом оку, чиме ће се побољшати квалитет пијаће воде и стабилније снабдијевање грађана Требиња.

Наставит ће се и реализација пројекта изградње система за наводњавање Мокрог, Петровог и дијела Требињског поља и водозахвата зубачког платоа, истакао је Мишељић на конференцији за новинаре.

За наредну годину Мишељић је најавио изградњу шеталишта до манастира Тврдош, што ће, како је навео, бити ХЕТ-ов додатни допринос развоју и уређењу Требиња.

У протекле двије године ХЕТ је сав новац из добити уложио у инвестиције на подручју источне Херцеговине, односно око 14 милиона КМ, не рачунајући вишемилионска улагања у изградњу ХЕ „Дабар“, речено је на конференцији за новинаре.

За четири године ХЕТ је инвестирао око 42 милиона КМ, од чега 2012. године око 18 милиона КМ, 2013. око 8,5 милиона, 2014. седам милиона КМ и
2015 8,5 милиона КМ.

Извор: Срна