Hidroelektrane na Trebišnjici (HET) objavile su javni tender za izbor izvođača radova za izgradnju zatvorenog bazena na lokalitetu Abazovina u Trebinju, za šta je ovo preduzeće obezbijedilo 10 miliona KM, potvrdio je danas direktor HET-a Gordan Mišeljić.

Mišeljić je najavio da će uskoro početi i radovi na izgradnji rezervoara na Vrelom oku, čime će se poboljšati kvalitet pijaće vode i stabilnije snabdijevanje građana Trebinja.

Nastavit će se i realizacija projekta izgradnje sistema za navodnjavanje Mokrog, Petrovog i dijela Trebinjskog polja i vodozahvata zubačkog platoa, istakao je Mišeljić na konferenciji za novinare.

Za narednu godinu Mišeljić je najavio izgradnju šetališta do manastira Tvrdoš, što će, kako je naveo, biti HET-ov dodatni doprinos razvoju i uređenju Trebinja.

U protekle dvije godine HET je sav novac iz dobiti uložio u investicije na području istočne Hercegovine, odnosno oko 14 miliona KM, ne računajući višemilionska ulaganja u izgradnju HE „Dabar“, rečeno je na konferenciji za novinare.

Za četiri godine HET je investirao oko 42 miliona KM, od čega 2012. godine oko 18 miliona KM, 2013. oko 8,5 miliona, 2014. sedam miliona KM i
2015 8,5 miliona KM.

Izvor: Srna