Banjalučki Centar za istraživanja i studije – GEA u saradnji sa univerzitetima u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru objavio je poziv za prijeve za takmičenje za izbor najboljih poslovnih planova u kojem mogu učestvovati svi studenti koji su bili angažovani u programu „Imam ideju“.
Takmičenje se organizuje u okviru projekta „Studentsko preduzetništvo“ koji u BiH finansira Amerčka agencija za međunarodni razvoj /USAID/, saopštili su organizatori takmičenja.

Pravo učešća u takmičenju poslovnih planova imaju studenti koji su prethodno podnijeli prijavu za učešće u programu „Imam ideju“, mlađi su od 35 godina do dana zatvaranja ovog poziva i državljani su BiH.

Zainteresovani kandidati treba da podnesu popunjen poslovni plan po obrascu koji je razvijen u okviru programa „Imam ideju“, a koji se može preuzeti u elektronskoj formi na veb adresi /www.imamideju.ba/.

Ocjenjivanje pristiglih poslovnih planova vršiće komisija koja će biti formirana posebno za Sarajevo, Banjaluku i Mostar.

Podnosioci poslovnih planova, koji ostvare najveći broj bodova, biće izabrani u najuži krug kandidata za nagrade. Oni koji budu izabrani u najuži krug biće pozvani na razgovor da bi članovima komisije lično predstavili svoj poslovni plan.

Nagradni fond za ovo takmičinje iznosi 48.000 dolara, a u svakom od tri univerzitetska grada po četitri najbolja rada biće nagrađeni sa po 4.000 dolara.

Rok za podnošenje poslovnih planova je 6. juni.

Izvor: Srna