Свједоци смо да многе жене које никада нису на дијети изгледају витко и његовано. Тајна је у правилној исхрани и физичкој активности, која не мора да се огледа у провођењу дана у теретани, него једноставно у кретању, лаганом, свакодневном.

Откривамо на који начин Францускиње, које важе за неке од најатрактивнијих жене свијета, одржавају линију.

Умјереност

Стил живота Францускиња укључује потпуно уживање у храни и сваком залогају. Францускиње никада не једу с ногу и увијек нађу времена за јело. Не одричу се бијелих угљених хидрата као што су хљеб и тјестенина  њихова је тајна да их једу у малим количинама јер бијели хљеб и тјестенина кваре витку линију када се конзумирају у великим количинама. Дакле, Францускиње воле лагане и мале порције хране.

Исто вриједи и за масну храну, односно масно месо које Францускиње обожавају, али једу га једном или двапут седмично.

У вину, које доказано помаже код мршављења, уживају на дневној бази.

Мале порције

Наручите ли у Француској сендвич са шунком, могли бисте се изненадити када видите да у сендвичу имате само једну танку шниту шунке, неколико комада парадајза и сенф. И ту лежи још једна тајна виткости Францускиња  мале порције. И када су у гостима, оне неће узети више од једног пецива или колача у којем ће неко вријеме уживати уз кафу, а не га појести одједном.

Францускиње за доручак обично једу пециво, јогурт и житне пахуљице. Кроасани су повремена посластица и углавном се послужују гостима. Грицкалице највише једу дјеца послије школе, док се одрасли држе три оброка дневно.

 

Пуно јогурта

Када осјете глад, Францускиње ће посегнути за јогуртом. Овај млијечни производ њихов је велики савезник у одржавању витке линије.

Већина Францускиња поједе један или два јогурта дневно, најчешће за доручак, нарочито ако су вече прије појеле више него иначе. На тај начин контролишу равнотежу броја калорија које дневно унесу.

Три оброка

Францускиње се не одричу традиције када је ријеч о три оброка дневно и обично не једу ништа између тих оброка.

Жене у Француској сматрају да је нормално осјећати глад између тих оброка и због тога неће посегнути за храном.

Тако се у Француској у периоду између доручка, ручка и вечере могу видјети полупразни ресторани брзе хране, што значи да се култура три оброка на дан одржала.

Воће за десерт

Францускиње воле пецива и колаче, али такве посластице једу само у посебним приликама. Свакодневно за десерт бирају воће, а француски стил живота подразумијева редовне одласке на тржницу по набавку свјежег воћа и поврћа.