Hotela u Trebinju svake godine sve više a svaki radi punom parom. Prošle godine su otvorena tri nova hotela a u ovoj će ih još toliko otvoriti svoja vrata.

Hotelijeri zadovoljno trljaju  dlanove, za sezonu su spremni a nisu odmarali ni tokom zime.

“Mi smo izuzetno zadovoljni. Otvorili smo prije tri-četiri mjeseca, kapaciteti su stalno popunjeni. I za narednu godinu velika je zainteresovanost, posjećenost će biti fantastična. Sve je kako smo i očekivali”, rekla je Jovana Tomašević  iz hotela Central park Trebinje.

“Mi smo otvoreni u aprilu 2017 godine. Možemo da se pohvalimo da su ukupni kapaciteti bili popunjeni tokom čitave sezone. Turisti su najčešće iz Grčke i Turske međutim bilo je grupa čak iz Meksika koji su bili oduševljeni našim gradom i našim gostoprimstvom”, kaže Vanja Kundačina iz hotela SL Industry Trebinje.

Kao ni gostiju ni luksuza ne fali trebinjskim hotelima. Baš zato bez debljeg novčanika u njima se ne može prespavati. Cijena prenoćišta kreće se od 80 pa do 300 maraka u luksuznim apartmanima.

Među brojnim trebinjskim hotelima ima i onih koji su otišli korak dalje pa gostima pored luksuznih apartmna nude i uživanje u bazenu ali i ostalim velnes i spa sadržajima.

U Trebinju trenutno radi 12 hotela i pet motela i to nije puno tvrde u Turističkoj jer je gostiju iz godine u godinu sve više. 1.500 kreveta bili su prošlogodišnji smještajni kapaciteti.

” Imali smo popunjene kapacitete, imali smo preko 30 odsto povećanja broja noćenja u odnosu na 2016 godinu. Prema najavama i nekim parametrima očekuje se da 2018 bude jednaka ili bolja”, rekao je Marko Radić, direktor Turističke organizacije  Trebinja.

Vlasnici luksuznih trebinjskih hotela priželjkuju goste iz Južne Koreje jer kažu oni nisu cicije. Ipak u Turističkoj organizaciji najavljuju navalu Kineza koji najviše vole uživati u dobroj hrani i vedrom hercegovačkom nebu.

Izvor: atvbl.com