Trebinje je sve značajnija turistička destinacija, a da se sezona ne završava krajem avgusta dokaz su mnogobrojne posjete gradu podno Leotara i u jesenjim mjesecima.

Novogodišnji praznici su tradicionalno vrijeme kada ljudi mnogo putuju, a organizovani javni dočeci Nove godine na otvorenom postaju tradicionalna atrakcija i sve češći u brojnim gradovima u regionu. Herceg Novi, Dubrovnik, Budva, Mostar, samo su neke od destinacija koje će turistima i građanima ponuditi doček 2018. na otvorenom.

U Trebinju su najavljene praznične vikend manifestacije u centru grada od 22. decembra, a u 2018. Trebinjce i goste će uvesti beogradski „Blah Blah“ bend na javnom dočeku na Trgu slobode.

Sve veće interesovanje za Trebinje kao destinaciju prepoznaje i značajan broj tur-operatera i agencija iz regiona koji ove godine nude aranžmane i za novogodišnje praznike. Jedan od primjera je i beogradska agencija „Win travel“ koja za 139 evra nudi četvorodnevni aranžman u Trebinju, sa polascima iz Beograda i Niša i tri noćenja u najjužnijem gradu Srpske. Ovaj aranžman osim provoda za najluđu noć u jednom trebinjskom hotelu nudi i obilazak znamenitosti Trebinja, fakultativni izlet do Dubrovnika i tranzitnu posjetu Višegradu, Mostaru i Sarajevu (više detalja na linku OVDJE).

I agencija „Robinson“ iz Beograda za nešto manji iznos nudi sličan paket aranžman, sa jednodnevnim izletima do Mostara i Dubrovnika i mogućnošću doplate za restoranski doček Nove godine u Trebinju (više detalja o ponudi OVDJE).

Atmosfera sa otvaranja prošlogodišnjeg „Zimzograda“ u Trebinju

Doček 2018. godine biće upriličen u brojnim ugostiteljskim objektima u ovom gradu, a interesovanja ne nedostaje.

„Veliko je interesovanje za doček i dane novogodišnjih praznika, ponajviše od gostiju iz regiona. Ostalo nam je još nešto slobodnih kapaciteta, što će biti popunjeno u narednim danima. I ove godine imamo atraktivan program za doček sa popularnim tamburašima“, govori za naš portal Jovica Milošević, menadžer u trebinjskom hotelu „Bellevue“.

Ovaj hotel nudi opciju dočeka sa jednim noćenjem po cijeni od 90 KM po osobi, koji uključuje svečanu večeru, piće dobrodošlice, te noćenje sa doručkom.

I većina drugih trebinjskih hotela je već značajno popunjena za dane novogodišnjih praznika, bez obzira da li organizuju novogodišnje proslave ili ne.

„Ove godine ne organizujemo doček, ali smo napravili saradnju i aranžmane sa nekoliko putničkih agencija, tako da će naš hotel biti popunjen i u vrijeme novogodišnjih praznika“, kaže za naš portal Dragana Pantović, direktorica trebinjskog hotela „Nar“.

Osim hotela i brojni drugi ugostiteljski objekti u Trebinju organizuju doček 2018. godine, što upotpunjuje prazničnu ponudu ovog grada, koga će ove godine očigledno pohoditi rekordan broj turista tokom praznika.

 

HP, decembar 2017.